Måndag!! och en jävla SUPRISE!! :D

japp som jag nämde så har jag något fett grymt att berätta!! :D

Det är nämligen så att min pappa kom och sa att han funderar på att jag ska få en ny häst och så och de e klart jag vill och så säljer/byter vi Orion så slipper jag han! :D För jag känner med Orion så kommer jag ingenstans bara ner i paddocken /: haha nee men så då ska jag köpa en lite större häst, mellan 165-170 hade jag tänkt, med enbart hoppinriktning :D helst skäck eller fux med bläs! :D Men vi får se vilken jag fastnar för :)

och ska snacka med pappa idag om de och säga att jag vill fixa detta nu, för han ville ta det till jul typ men aa ! :)

Sen ska Lisa (min lila-syster) få en ny häst också så då säljer/byter vi in Candy också, så får hon välja om hon vill ha en liten häst eller en D-ponny med hoppinriktning också!  :) så de kommer bli kul detta!! :)

Men visst kommer jag säkert lipa lite över Orion och så, men så många gånger han har fått mig att lipa och tappa tålamådet så kommer jag nog vara nöjd ändå! :)

aaa.. de va de iaf ! :D hehe nu har jag precis käkat Pizza oh ska sen gå ut och rida! :D



BILDER OCH FILMER KOMMER FRÅN CLEAR ROUNDEN MED LADY CHRISTA SENARE IDAG! :)



HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3


FRÅGESTUND!


kom på en sak...

Jag har ju inte riktigt sagt vem jag är och allt sånt så det tänkte jag att jag skulle göra nu så japp!!

Jag heter Hanna Norberg då och jag är 19 år och bor på en gård i Lerum. Jag tog studenten i sommras och nu har jag inget fast jobb utan softar mest hemma med hästarna, men jobbar som vikarie på ingareds förskola ibland. Jag har två systran en äldre som heter Emma och är 21 och en lillasyster som heter Lisa och är 13 (?), och mamma och pappa då!

Vi bor på en gård i Lerum som heter Stall Trekanten, stallet är ganska så litet, 8 boxar och sadel kammare, foder rum, tork rum för täcken (under uppbyggnad) och spolspilta (också denna under uppbyggnad).

Jag tänkte berätta lite om de 9 hästarna vi har på gården just nu!!

Börjar med mina egna:

Sugar Fly



Han är ett varmblod som är född 1992. Han har vi haft längst av våra hästar sedan 2005 ~ 2006 typ kanske, vi äger inte han utan har han på foder på livstid. (ägaren ville inte sälja för han ville vara säker på att han kunde komma och hälsa på honom när han ville så vi fick han, och de hälsar typ på ca 1 gång om året)
Vi skaffade honom först till hela familjen men jag fastnade så grymt för han så jag tog han till min istället!
Han har världens bästa personlighet och gör allt för mig verkligen!!
Han är dock lite svår att rida för nya ryttare, då man behöver lära känna han rätt så länge innan man kommer överäns med honom.

Han är ju ingen jätte hopp häst utan mera hobby häst, han har hoppat upp till 120, men brukar hoppa clear rounder med han upp till 90 cm, då man får tänka att han är lite gammal och har haft ett tufft liv!

Orion


Han är ett polskt halvblod född 1998, ägs av min pappa men han är min!  Orion har vi haft typ 3-4 år och är en mycket spreciell häst om man säger så, han såldes för att han kastar av ryttare med en jävla fart! han hoppar rätt upp i luften hur högt som helst och sen bockar så man kan ju inget annat än ramla av typ, men han har blivit mycket bättre med det nu iaf. Han är min hopp häst då som jag är ute och tävlar med. Han har hoppat upp till 135 ca , men tävlar på ca 90-110 cm. Hoppar bättre på borta plan. Han är en go häst dock kan bli lite seg henmma men inte när man är iväg! Orion är hatad av många men FETT ÄLSKAR AV MIG !! <3


Min stora sytster Emmas hästar:

Sebastians
- Till Salu!

Han är ett lettiskt halv blod för 1995 tror jag eller 94. Han är otroligt het häst som verkligen älskar att hoppa, och han hoppar allt som går att hoppa! Han har hoppat upp till 155 men tävlat upp till 110 cm bara. Han rids just nu av Heidi Björk en kompis till mig , pga att Emma inte har tid.

Han är också till SALU för er som är intresserade!!

Cross roads Adventurer



Han är en korsning mellan P.R.E och fullblod, och han är född 2009. Han är för närvarande hingst och vi ska försöka ha han som det också. Han är väldigt lätt att hantera och allt. Ska bli kul och se hur han blir!


YRA
- Till Salu!


Yra är en islandshäst som är född 1998. Hon är en mycket trevligt och positiv häst, lagom het att rida och kan alla 5 gångarterna! mycket bra häst både till familjehäst och tävlings häst. Inte så bra bild på henne men hade ingen annan just nu, men hon  är iaf helt vit.


Min lilla syster Lisas ponny:

Sweet As Candy



Hon är en svensk ridponny och är född 1993. Hon är en väldigt het häst som verkligen älskar att hopp. Hon är en liten C-ponny och hoppar som en gud! Hon hoppar upp till 115 hur lätt som helst och är den hästen på gården som har bäst hoppteknik. Hon är verkligen en ponny med det lilla extra!! Helt underbar! men snart har Lisa vuxit ur henne så då blir hon också till salu, till nästa sommar någon gång skulle jag tro!

min mammas ponny:

Frosties



Frosties är en korsnings ponny som är född 1994. Han har sjukdommen spatt och därför rids lite lugnt, men han älskar att hoppa iaf, och är en het ponny med ett stort hjärta! Han är skimmel och han blir bara ljusare och ljusare!

min pappas häst:

Lady Christa



Hon är ett tyskt halvblod född 2003 och är den högsta hästen i stallet. Hon ligger lite efter i utbildningen men vissar goda sidor hela tiden, min pappa rider mest dressyr så jag sköter hoppningen osv. I hoppningen är hon en mycket het häst som visar goda förmågor att kunna komma högt upp i klasserna. Hon har ett otroligt steg och bra hoppteknik. Jag rider henne mest nu och min pappa på helgen. Snart ska vi upp tillsammans och hoppa Clear round på Nääs hade vi tänkt.


..Och en liten häst till som vi har för tillfälet som ägs av Louise Kruse:

Converse



Vet inte så mycket om honom men han är född  2009 och är nyblivet valack. En väldigt snäll och gosig häst.



Så det var lite om hur jag har det, och förutom alla hästar så har vi 6 katter, 3 kaniner och 2 hundar också.

om det är någort mera ni undrar så är det bara att fråga !!!!! :D


HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

RSS 2.0