#5 Mitt projekt

Sweet As Candy

En super söt ponny som va min lilla systers. Hon va en svensk ridponny född 1993(4). Denna ponnyn kan hoppa kan jag ju bara säga. Hon var dock väldigt het och mycket egen vilja, den smartaste hästen jag mött i mitt liv iaf (och de är ingen bra häst har jag hört haha ^^ ). Hon krävde dock en mer ryttinerar ryttare så jag hjälpte Lisa att rida till henne lite och de blev mycket bättre.

Jag hopp-tränade med henne och tävlade lite och lite clear rounder. Vi hade mycket framgångar och hon va verkligen min dröm häst, men som att hon bara va en LITEN C-ponny så va de inte mycket att göra...

Lisa och Candy kom aldirg ut på tävlingsbannorna men en del clear rounder fick dom allt.

Sedan blev ju lisa förstor för henne och då va de ju inte mycket att göra så då såldes hon till en i Finland.


 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3






#4 min andra häst

Orion

Orion köpte vi från nääs ridskola 2006-2007. VI köpte honom för att han va inte den perfekta ridskole hästen om man säger så, utan han hade börjat kasta av folk riktigt illa så de va tvungna att sälja honom och både jag och emma tyckte om honom så vi tänkte ja varför inte?
Kul med lite arbete, så vi köpte honom och ställde även honom i en spilta på Lexby ridklubb så nu hade vi 3 hästar på rad där, av 6 möjliga platser. haha

Orion var en jätte fin häst att se på och super mysig att gosa med, men ville inte lasta sig om man säger så, så vi åkte iväg till Jörgen Swharts... (stavning, orkar inte kolla upp) för last träning, och han gjorde verkligen underverk. Orion gick alltid in i transporten hemma så jag tänkte yes va skönt, så då åkte vi iväg på en tävling MEN då ville han inte gå på... Han ville ändas gå på hemma... Och jag gillar inte allt stök och bök omkring lastingen så vi fortsatte träna på men några små framsteg.

Orion och jag var ute på några få clear rounder med inte så bra framgångar, han hoppade sjukt mycket bättre hemma i paddocken på¨sommaren. Då tränade vi på 120 cm bannor och inga konstiga hopp vid sidan av.

Men så mycket mer än så blev de inte med han..

Orion var verkligen en så kallas Sommar-häst, en som är en helt annan typ av häst på sommaren, slängde aldrig av då eller något!!

Men sen kom tiden då jag kände att Orion aldrig skulle komma upp på ens lokal hoppning så då sålde vi honom.





HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

#3 Min första egna/foder häst

Sugar Fly

Sugar Fly tror jag många här känner igen, eller Fylen som han kallas till vardags. Han är ett varmblod som är född 1992. Vi fick han som en överaskning i slutet av när jag gick i 8 an. Mamma och pappa hade varit och provridit och bestämmt sig för att ta honom.

Ni kanske undrar vad jag menar med egen/foder häst det är så att dom som äger honom ville inte sälja honom för dom ville vara säkra på att dom kunde komma och hälsa på honom, för de var väldigt fast vid honom, så dom kommer kanske 1 gång om året och ger han lite morötter / äpplen och sen går dom. hehe.
Så vi har han på foder på livstid om man säger så.

Flyen var först tänkt som en familje häst då hela min familj är ju häst intresserad, men Emma ( min stora syster ) gick ju på gymmnasiet i strömma och bodde där på veckodagarna så blev inte mycket ridning för henne,  och då blev de helt enkelt jag som va i stallet jämt och fastnade för han EXTREMT mycket, så jag tog bara över mer och mer och till slut så va de bara jag som hade hand om Flyen.

Vi hade honom i en spilta på Lexby ridklubb och där tränade vi dressyr för en tränade och åkte upp till nääs och hopptränade och va på lite clear rounder och sånt kul. Hoppade även i terräning med honom och det tyckte han verkligen om, dom stora öppna ytorna!

Emma fick sedan en egen häst och den hade hon också i spilta på Lexby ridklubb brevid Flyen, och de va Sebastians.

Flyen har jag fortfarande kvar men han går inte alls lite hårt som han har gjort innan, för han blev skaddad en vinter här nyss och sen dess har han haft väldigt lätt för att bli halt?
Ingen vet varför men som att han ändå är 19 år gammal och gjort väldigt mycket i sitt liv så tänker jag som så att han får bli lite mera hobby ridning om man säger så och det verkar han trivas med väldigt bra!

Flyen är den mest positiva hästen jag mött, försöker alltid göra sitt bäst, kommer han in fel på hinder så hoppar han ändå för han ska över det jävla hindret och det är de jag älskar med han, att han alltid vill och sattsar!

Flyen är den hästen vi har haft längst!






 






HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

#2 Min andra medryttar häst


Hale Bopp


Min andra medryttarhäst stod också på Lexby ridklubb och det var när jag blev förstor för Carro som jag byte till Hale bopp, eller Boppen som han kallas. Han är en Arabiskt fullblod född 1997. Han ägs av en som heter jessica som tävlar/tävlade honom i distans.

Har inte så mycket bilder på han just nu så det får bli denna hagbilden bara som är lånad av ägaren.

Med Boppen så var jag iväg på lite hoppträningar och dressyr träningar och lite clear rounder, alltså det blev mera seriöst nu. Han var en super fin häst, riktigt het och framåt. Gillade honom riktigt mycket.

Men sen tog även våran tid slut efter att de blev lite konstiga saker och så. Men men jag är taksam för tiden vi hade och han lärde mig ännu mera om hur det är att ha häst.




#1 Min första medryttarhäst

Carolina

Min första riktiga medryttarhäst var en Welsh mountin ponny som hette Carolina, men hon hette något mer innan de men det kommer jag inte ihåg, riktigt synd men men.

Hur jag kom i kontakt med henne:

Jag och min syster bodde tidagare i Partille och så red vi på ridskola på Nääs rf. Men vi ville rida mera och vill helst ha en aldeles egen häst men ne de tyckte dom var lite tidigt för de. Så då gick vi helt enkelt till Lexby ridklubb och frågade om det fanns någon/några hästar som behövde medryttare. Och ja säger dom som äger de då, deras lilla Welsh mountin behövde någon som kunde rida henne.
Jag föll för henne direkt, hon va en liten damm född 1991 samma som mig. Jag vet inte hur gammal jag var alls faktiskt

Hon var ett litet problem sto, hon hade som många andra ponnysar tyvärr problem med fång och så, men när jag väl satte igång henne och red henne regelbundet (det va bara jag som red henne) så blev hon mycket bättre.

Vi hade verkligen en jätte kul tid tillsammans och jag lärde mig hur det var att ta hand om en egen häst på helt tid, livet var underbart!

Världens sötaste och duktigaste ponny var hon, hoppade små hinder och gjorde inte mycket fel.

 

Här är jag med carro så ni kan ju tänka själv hur gammal jag kan ha varit .... typ... aa ne jag vet inte. haha

 

Hästen berevid är då den medryttar hästen min stora syster Emma hade som sin första. Saga heter hon och är en nordsvensk född 1989 tror jag! Riktigt gosig heest!

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

 

 


hmm..hastnet asså..hm..Orion?!

kollade lite på hastnet och hittar då min förra häst Orion som nu ligger ute på annaons pga att ägaren inte ville ha kvar han mera... hm

Måste säga att det känns inte riktigt sant detta va?

" ...tävlad upp till 120 cm i hoppning och hoppad 135 cm med förra ägare " ALLTSÅ JAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Den ända riktiga tävlingen vi var iväg på var i partille rk och de va en start på 90 cm alltså en cl....och de va ju ett helvete att lasta han så inga mera tävlingar för min del.

Annars har jag ju bara hoppat lite cl med orion upp till 1 m....

Han hoppade ju 120 bannor hemma med mig, men gick ju fan inte att lasta hästen typ så jag ville inte ut och tävla med en häst som man inte är säker på att få in i transporten..

135 cm har inte jag hoppat med han iaf, men jag har dock sagt att jag löshoppat han 135 cm...

 

Orion

Jag och Orion

 

Varför ska människor göra om ALLT ?!?!

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

 

 


Film och bilder på underbara Malvija!

Hopptränade ju som sagt med Malvija idag, och jävlar va grym hon är asså, höjder är inget problem för denna hästen om jag säger så, hon blir bara bättre o bättre.

Hoppas på Clear Rounde på onsdag i kungsbacka måste bara anmäla mig haha. Men tanken är ju det.

Nu kommer en liten film från träningen och lite bilder!






Och jag vet att datumen inte stämmer, min kamera är fel inställd!














Visst är hon fin min lilla Malvija?!


HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

Suger Fly

Red även Flyen idag som alla andra dagar också hehe, men iaf idag red jag och pappa ut i skogen tillsammans och hade de riktigt skönt kan man säga!

Tog även lite roliga bilder på mig och flyen inne i stallet så se och njut ! :D haha


Min älskade Flyen <3

Flyen & Hanna = FÖRALLTID! :D hehe <3

 

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3


Hoppträning Malvija!

 

Hopptränade med malvija idag hemma o Adde var med o filmade och tog lite kort så kommer upp på bloggen om ett litet tag!!

smakprov!

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3


Om min gård, STALL TREKANTEN!

Jag bor som ni kanske vet på en gård i Lerum och jag har fått en önskan om att skriva och vissa lite bilder på gården och allt så nu kommer det äntligen upp!

Gården ligger rätt centralt ca 10 min från centrum och nära Aspen. Vi har ett rätt litet hus (tycker jag) och ett stall som är perfekt storlek. När vi flyttade in hade vi 12 boxar men vi byggde ny sadel kammare, foder kamare och håller på med spolspilta så nu har vi bara 8 BOXAR kvar i stallet vilket är helt lagom tycker jag.

Sen har vi en gammal mange som inte andvänds som ridhus utan nu mera föråd till saker, traktorn, samt en lösdrift för ca 5-6 hästar.

Vi har en paddock som vi tränar i , inte bästa underlaget, lite för mjukt för min smak men det fundar helt klart.

Vi har 6 (vinter/höst/vår) hagar i direkt andslutning till stallet och lösdrften har 1 större hage för (vinter/höst/vår).

Sedan har vi 4 sommarhagar för sommar bete, 2 större och 2 mindre (ponnyhagar). + en stor äng som inte är byggd någon hage på än, det är ett senare projekt.

Nu kommer lite bilder inne i stallet och i sadelkammaren, inte bästa bilderna här för det är mobil kameran. + inte städat i stallet med tanke på att hästarna är på sommarbete så då är allt lite rörigt bara, men ni får leva med det!

Våran sadelkammare är delade så man kan säga att vi har två sadelkammare i ett, för tanken var att vi skulle ha en egen sida med dörr och lås och den andra sidan för de inacoderade, men som att vi bara köpte fler o fler hästar så har vi nu hela sadelkammaren sjävla men den är ändå uppdelade, jag o min stora syster Emma har en sida, och mamma, pappa o min lilla syster Lisa har en sida.





Lite av boxarna och stallgången



Välkommen in i våran sadelkammare!!!!


mamma,pappa o lisas sadelkammare (den tänkta inacoderings delen av sadelkammaren)


mamma,pappa o lisas sadlar och tillbehör



Andra delen, min o Emmas del börjas med en hyla full med salvor o prylar som är ett måste!!!


Våra träns sadlar schabrak m.m...


Mera träns hjälptyglar m.m....



Hoppas att det va rätt bra dett ända, måste säga att jag diggar våra rosa fond(? stavning) väggar i sadelkammaren!


HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3

Några av mina tävlingsset

Här kommer några av de tävlingseten jag andvänder när jag tävlar hoppning då. Inga super bra bilder med tanke på att jag tagit dom med min mobil .


Mitt nyaste sett HV polo!
älskar verkligen denna färgen men passar dock bäst till svarta hästar men men de får gå!

 

mitt röda "malvija" set.

Jätte fint men synd att de röda färgade av sig på den vita brodyren när mamma tvättade dom men men de blir vitare med tiden hehe

 

 

Mitt gröna set.

ser dock lite gult ut på bilden men det är grönt iaf, luvan är grönare än schabraket nu för tiden och de är synd, men men grejerna är ju till för att andvändats så får väl köpa nytt när det slits.

 

 

Mitt äldsta set, mörkblå

Jätte fint en riktig classier för mig, haha.

 

Sen har jag lite andra schabrak utan/med luva också men dom andvänder jag inte till tävling utan bara träning så dom fick inte vara med!

 

 

 

SÅ nu undrar jag såklart, vad är eran favorit färg på Schabrak o luva?!

 

 

 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ <3


RSS 2.0